Austrálsky butter cake

13. září 2017 v 13:50
Ako to tu u nás býva zvykom, pečenie je v plnom prúde.
Rada by som sa podelila o recept na túto dobrotu. Je vnikajúci a dokonca aj jednoduchý.


Tu je recept na základný maslový koláč, ktorý som trochu poupravila (preklad je nižšie):



ZÁKLADNÝ MASLOVÝ KOLÁČ

120g zmäknutého masla
180g krupicového cukru (ja dávam menej, 150g)
2 celé vajcia
1 lyžička vanilky (alebo vanilkového cukru prípadne citrónovej esencie, alebo citrónovej kôry)
200g hladkej múky
40g hrubej múky
1/2 sáčku kypriaceho prášku (keďže u nás doma sa nepredáva self-rising múka čo má v sebe kypriaci prášok)
1/2 hrnčeku mlieka
práškový cukor na posypanie (ak nemáte cukrovku tak si to môžete ešte aj posypať)

1 Troubu si predhrejte na 180°C (horkovzduch 150°C). Recept je na 20 cm dortovú formu alebo 24 muffinov/cupcake-ov.
Ušľahajte cukor s maslom do "peny" (svetlý krém). Niekde stranou si zmiešajte obe múky.

2 Do krému pridajte vajce, poriadne rozšľahajte, potom pridajte druhé a znovu poriadne rozšľahajte.
Pridajte vanilku alebo esenciu. Vsypte polovicu zmiešanej múky, zamiešajte, pridajte polovicu mlieka, zamiešajte. Potom zbytok múky a zbytok mlieka. Nemiešajte dlho, aby sa cesto neprešľahalo.

3 Vymažte si formu maslom a vysypte hrubou múkou. Presuňte cesto do formy a rovnomerne rozprestrite.
Pečte 30-35 min (záleží od trouby, mne stačí 25 min). Ak pečiete cupcakes/muffiny, stačí 15-20 min.
Keď sa povrch upečie do zlatova (ako na obrázku), tak je koláč hotový.
Nechávam ho 2 min vychladnúť, aby sa odlepil od formy a potom ho vyklopím na tanier.

Dobrú chuť! Usmívající se
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama